2 april 2014

Receptpärm

Nu var det ett tag sen jag skrev igen. Jag har haft fullt upp med att göra ordning i vårt förråd och nu står bokhyllan på tur. Där hittade jag massa recept som jag nu har renskrivit och samlat i pärm. Vissa recept är från minst 4 generationer tillbaka. Härligt med recept som går i arv! Bjuder på ett favoritrecept vad gäller mjuk kaka, en riktig godiskaka - Cocostosca.





Cocostosca
 

4 ägg
6 dl socker
3 dl vetemjöl
8 msk kakao
3 tsk vaniljsocker
2 krm salt
175 g margarin

  • Vispa ägg och socker.
  • Blanda i mjöl, kakao, vaniljsocker, salt och smält margarin. 
  • Grädda i smord långpanna (ca 30x40) i 200°, ca 15 minuter.

Glasyr:
75 g margarin
2 dl socker
1 ½ dl grädde
1 dl sirap
1 påse cocos

  • Allt blandas och sjudes ca 5 min.
  • Bred på kakan och grädda ytterligare 10 min.
  • Skär kakan (4x5cm) när den svalnat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar